Matinspiration

Zucchinipizza med räkröra

Jag har testat att göra både blomkålspizza och sötpotatispizza men aldrig riktigt lyckats med botten då den blivit kladdig. Det är ett väldigt smart sätt att få i sig grönsaker på, att ha dem i en pizzabotten. Inte minst när det gäller att få i kräsna barn lite mer grönt.

Den här botten på zucchini blev dock inte kladdig utan väldigt bra om jag får säga det själv. Toppingen jag valde att ha var kall och alltså inget som jag hade i ugnen. Det gör pizzan till en perfekt picknick-mat.


DETTA BEHÖVER DU

Till pizzabotten
1 zucchini
2 ägg
1 dl havremjöl (mixa havregryn slätt)
2,5 dl riven prästost eller annan lagrad ost
1 tsk fiberhusk

Topping

Guacamole
2 avokado
2 tsk sambal oelek
salt/vitpeppar
lite pressad lime

Räkröra
200 gram räkor
2,5 dl cream fraîche
2 msk hackad dill (fryst eller färsk)
saften från 1/2 citron
1 hackad salladslök
örtsalt
vitpeppar

Ruccola
Tomater


Sätt ugnen på 225 grader

Riv zucchini grovt och salta över för att få ur all vätska. Krama ur zucchinin och lägg i en bunke tillsammans med övriga ingredienser för pizzabotten. Blanda och låt stå i 5 minuter. Tryck ut på ett bakplåtspapper och låt grädda i ugnen i ca 15 minuter (den ska få fin färg och lossa lätt från bakplåtspappret).

Mosa avokado och blanda tillsammans med sambal oelek, salt och peppar. Pressa i lite lime för att den ska behålla färgen.

Blanda alla ingredienser till räkröran i en bunke.

Bred ut guacamole på pizzabotten och därefter lägger du på räkröran. Avsluta med ruccola och tomater. Smaklig måltid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.