Matinspiration

Vegetarisk pyttipanna i ugnen

Pyttipanna måste väl vara världens bästa rensa-kylskåpet-mat? Har du mat som börjar bli lite tråkig i kylen är det bara att hacka ner och steka upp. Perfekt för både plånboken och miljön att slippa slänga maten. Jag får alltid så dåligt samvete när jag tvingas slänga mat så det är något jag alltid försöker att undvika. Ett tips är att skriva en veckomatsedel och enbart handla efter den, då handlar du enbart det du behöver och slipper spontanköp och som följd slänga mat.

Jag hade dock lite rotfrukter över i mitt kyl så därför valde jag att göra en pyttipanna utav det och receptet kommer här. Den här pytt i pannan tillagas dock i ugnen!

4-5 portioner
DETTA BEHÖVER DU

1 medelstor kålrot
1/4 rotselleri
3 morötter
3 medelstora potatisar
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
3 msk neutral olja
250 gram halloumiost
4-5 ägg
2 stjälkar salladslök


Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och tärna alla rotfrukter och lägg på en plåt. Blanda ihop riven vitlök, olja, salt och peppar och häll över rotfrukterna, se till så alla är täckta med dressingen. Ställ in i ugnen och låt stå i ca 20 minuter (tills rotfrukterna är mjuka/klara).

Tärna halloumiost och stek tills de fått fin färg. När rotfrukterna har fem minuter kvar i ugnen blandar du ner halloumin så den blir varm igen.

Stek äggen och hacka salladslöken.

Servera pyttipannan med de stekta äggen och toppa med salladslök.

2 reaktioner på ”Vegetarisk pyttipanna i ugnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.