Matinspiration

Vegetarisk lasagne med keso

God morgon på er ♥

Lasagne är väl få som inte tycker om? Det måste väl vara en rätt som går hem i de flesta hushåll. Och som det går att variera. En klassisk lasagne är svårslagen men det finns riktigt goda vegetariska alternativ också. Jag är inget stort fan av spenat i lasagne så den varianten går bort här hemma. Häromdagen gjorde jag en som hade en bas på morötter, champinjoner, svarta bönor och keso och den blev riktigt god. För en gång skull skrev jag ner och mätte ingredienserna så ni har tur idag och får ta del av receptet.

1 stor form
DETTA BEHÖVER DU

5 st morötter
2 st gula lökar
200 gram champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
2 förp á 390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 förp. svarta bönor (á 380/230g)
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar
1 msk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
500 gram keso
200 g färska lasagneplattor
3 dl riven ost

färsk bladspenat


Sätt ugnen på 225 grader.

Riv morötterna, finhacka löken och dela champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i någon minut och tillsätt sedan de rivna morötterna för att steka i ytterligare några minuter.

Häll i de krossade tomaterna, sambal oelek, vatten, buljontärning och kryddorna. Låt koka på låg värme i ca 10 minuter, smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.

Ta bort stekpannan från plattan och blanda ner keso och svarta bönor. Varva sås och lasagneplattor och avsluta med sås. Strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med färsk bladspenat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.