Veckans prova på: Oumph

Jag har en deal med mig själv och det är att våga testa nya råvaror den här hösten. Mitt fokus ligger på att hitta nya vegetariska råvaror så får smaklökarna att jubla. För det är just de när det gäller vegetariskt. Jag tycker inte heller det är gott med bara en sallad och det är synd att många tror att vegetarisk mat är kaninmat. Det är så mycket mer men det krävs att tillaga det på samma sätt som med annan mat. Jag tänker dela med mig av olika råvaror jag testar, vad de är och hur du godast kan tillaga det. Så när vi kommer till veckans råvara så är det oumph.

Det här skriver oumph.se om produkten

  • Gjord på sojabönor (=proteinrikt)
  • Det har en låg klimatpåverkan. Växtbaserat protein har nämligen en låg klimatpåverkan och hushåller väl med planetens resurser. 
  • Rik på protein, fiber samt en källa till järn.

Och så pricken över i:et så smakar det gudomligt gott. Den naturella varianter är naturligtvis bäst ur hälsosynpunkt, de andra innehåller en del socker. Men ett plus är att alla kryddor är naturliga och ekologiska. Vill du hålla nere på socker så köper de naturella varianterna och smaksätter själv, annars köpte jag pulled oumph och det var helt klart en tiopoängare! Så, vad väntar du på? Du hittar det i frysdisken i mataffären och jag bjussar på ett gott recept. 

Recept på Oumph Salad Bowl (kommer från foodforflow.se)

  • 2 msk olivolja
  • 200 g grönkål, hackad
  • 500 pulled oumph (soy protein isolate) 
  • 1 msk pesto
  • 100 g kronärtskockshjärtan
  • 200 g spenat
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • Picklad rödlök

Gör såhär

  1. Tina oumphen. 
  2. Hetta upp halva mängden olja i en stekpanna och stek grönkålen tills den mjuknat. Häll över i en skål. 
  3. I samma stekpanna med resten av oljan steker du oumphen, 5-7 minuter tills allt är genomstekt / varmt. 
  4. Blanda pesto och kronärtskocka i en skål. 
  5. Dela upp den ljumna grönkålen, körsbärstomaterna och löken på tallrikar. Häll över kronärtskockorna och toppa med oumphen. 

Perfekt till morgondagens fredagsmys, du kommer inte bli besviken! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *