Aktuellt

Veckans matsedel

Varje söndag brukar jag sitta och planera vad vi ska äta under veckan. Jag skriver upp en meny och samtidigt skriver jag en inköpslista så att allt ska finnas hemma. Jag försöker hitta enkla och goda rätter.

Jag beställde en ny almanacka från personligalmanacka.se och skapade en flik där det går att skriva in veckans mat. På så vis vet både jag och Daniel vad som är tanken den här veckan och den som har tid kan laga maten. 

Den här veckan ska vi äta detta

Måndag Lins- och potatissoppa med persiljesalsa 
Tisdag Honungsstekt halloumi med citronslungade bönor och stekt kyckling
Onsdag Garbanzocyurry
Torsdag Lax med ljummen yoghurtsås
Fredag Tacos
Lördag Kycklingbiffar med grönkålssallad
Söndag Rotfruktssoppa med smaksatt créme fraiche

Jag lägger ca 30 minuter på att leta igenom recept, skriva upp vad jag behöver handla och samtidigt se över vad vi har hemma. Sen går det relativt snabbt att handla när jag vet vad det är jag ska ha. Det i sin tur leder inte till att jag köper en massa onödigt och fyller kylskåpet med mat som jag egentligen inte hade tänkt att laga. Det är lätt att fall för erbjudande i mataffären och många gånger slutar det i att man får slänga mat för man köpt livsmedel som man inte behöver. Genom att jag planerar varje vecka har jag den maten jag behöver i kylen, jag slipper åka till mataffären stup i kvarten och jag vet vad jag ska laga när jag kommer hem från jobbet. 

Hur gör du? 

Nästa vecka är det nog dags för dessa broccolibollarna! 

2 reaktioner på ”Veckans matsedel

  1. Jag gör precis likadant som du gör, en matsedel från fredag-torsdag varje vecka och en inköpslista på det. Det tar inte lång stund och det underlättar väldigt mycket. Jag vet vad jag ska handla och handlar inget som jag inte behöver till mina middagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.