Hälsa

Utmattad kropp

Det som inte fick hända hände. Jag vaknade med en sjukt ond hals och feber i måndags. Oväntat? Nej egentligen inte. Mitt tempo har varit för högt under denna våren och när skolan var över var det som om luften rann ur mig. Jag blir alltid sjuk när jag slappnar av. Fick stanna hemma från jobbet i två dagar. Jag har sovit, ätit, tittat på film och sovit lite till i två dagar. Tack och lov var det den bästa medicinen och jag vaknade pigg och utvilad i morse. 

Det var väl inte den uppladdningen jag hade tänkt ha inför Vätternrundan men nu blev det så. Jag har boostat kroppen med en massa bra mat istället och mycket vila. Och vem vet, det kanske var just den uppladdningen som min kropp behövde inför detta loppet. Jag är förväntansfull och lite pirrig inför lördagens äventyr. Det ska bli en spännande upplevelse och jag hoppas jag kan njuta hela vägen runt Vättern. 

Igår var det så varmt och skönt och jag blev sugen på något gott att dricka. Jag har druckit så mycket vatten under dessa två dagar så var lite trött på det. Istället gjorde jag en god alkoholfri läskande dryck. Den är dessutom fri från socker så känner du för att festa till det med en drink frukost, lunch och middag så varför inte liksom? 

Basen är ingefärsshot (se till att alltid ha en flaska av den i kylen, användbar till mycket).  Krossa is och mynta och lägg i ett glas. Fyll med hälften ingefärsshot och resten vatten alt. mineralvatten. Skiva citron och toppa med mynta. Jag fick jordgubbsmynta av farmor och farfar i examenspresent och använde mig av den, supergott! 

 

1 reaktion på ”Utmattad kropp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.