Matinspiration

Svamp- och potatissoppa

Tycker ni om att plocka svamp? Jag gör det men hittar sällan. Som tur är har jag en mamma och pappa som i princip lever ute i skogen under den perioden svampen finns. Ibland vill dom bli av med lite i skafferiet eller frysen och jag ställer gärna upp. För det är bland det godaste jag vet och här bjuder jag på ett recept på en svmapsoppa som vi ofta äter här hemma.

4 portioner

DETTA BEHÖVER DU

4 dl trattkantareller
4 medelstora champinjoner
3 medelstora potatisar
1 gul lök
1 liter svampbuljong
1/2 pressad citron
1/2 pkt fryst persilja
2,5 dl havregrädde
1 dl västerbottenost (uteslut om du vill ha soppan helt vegansk)
salt & vitpeppar 
olja till stekning


Skölj och skiva champinjonerna, hacka trattkantarellerna grovt, tärna potatisen i 1 cm bitar och hacka löken. Fräs allt i en gryta i ca 5 minuter.

Häll över buljong och koka upp. Låt soppan koka i ca 10 minuter (potatisen ska bli mjuk). 

Tillsätt citronsaft, havregrädde, persilja och smaka av med salt och peppar. Vill du ha ost i soppan passar det bra att röra ner till i slutet och låta den smälta helt. Smaka av igen och servera. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.