Styrka för löpare

Gör varje övning i 30 sekunder och totalt görs passet i tre varv. Är det någon övning där en sida i taget tränas är det 30 sekunder per sida som gäller.

Utfallshopp: Stå höftbrett isär och gå ner i ett utfallssteg, byt sida genom att göra ett hopp. Försök få upp tempot men tänk på tekniken så du inte är ostabil i höfterna. 

Sidoplanka: Stå på armbågen och se till så att den och axeln är i samma linje. Försök att ha kroppen så rak som möjligt. 

Knäböjsupphopp: Stå höftbrett isär och gå ner i en knäböj. Tryck ifrån på vägen upp och avsluta rörelsen med ett hopp. Landa på mjuka knän i en knäböj igen. 

Draken: Stå på ett ben och fäll i höften. Försök ha en så rak kropp som möjligt när du lutar dig framåt. Spänn till magen och fokusera under tiden du gör denna övningen då det krävs bra balans.

Utfallsgång: Som ett utfallssteg fast du tar dig framåt med hjälp av dem. Höftbrett isär och en rak kropp. Tänk dig att någon drar dig uppåt med hjälp av ett snöre som sitter i huvudet. Du skall alltså inte luta kroppen framåt utan va rak.

Planka med benindragningar: Stå i plankanposition med raka armar. Händer och axlar bör vara i samma linje. Håll en neutral hållning och spänn magen lite lätt. Dra sedan i vartannat ben mot magen och försök hålla kroppen så stilla som möjligt.

Höftlyft i TRX: Spänn rumpan innan du lyfter upp höfterna mot himlen. Se till så de är parallella med varandra under helaövningen. 

Lårcurl i TRX: Ligg på rygg och ha hälarna i TRX-banden. Skjut upp höfterna mot himlen. Dra in hälarna mot rumpan samtidigt som du håller en rak kropp. 

Burpees: Se filmen