Matinspiration

Snabba frukostar underlättar din morgon

Under min graviditet fick jag höra från en och annan att jag kan säga hejdå till mina goda instagramvänliga frukostar. Jag ville säga att det handlar om prioritering och planering men vågade inte då jag faktiskt inte visste hur livet som mamma skulle bli. Innerst inne kände jag väl att jag visst kommer kunna fortsätta äta bra mat när jag är mamma men valde att hålla tyst. 

Och precis som min magkänsla sa till mig så funkar det än så länge bra att äta goda, näringsrika, mättande frukostar, luncher och middagar. Visst, jag hinner kanske inte piffa den så mycket men det klarar jag mig utan. Varje frukost är inte ”fotovänlig” och stylad här hemma om ni nu tror det. 

Tänk er att ni vaknar och öppnar kylskåpsdörren och den här burken står och väntar på er? Slå på kaffe och ta ut burken. Den tiden det tar för kaffet att bli klart tar det att göra färdigt den här frukosten. Svårare än så är det inte att få i sig en bra frukost. Koka ett gäng ägg kvällen innan också. Ta ett eller två som komplement till gröten om du känner att du behöver äta mer. 

1 portion

DETTA BEHÖVER DU

1 dl havregryn
3 msk kokos
2 msk ekorussin
2 msk pumpakärnor
2 msk kakao
1 nypa salt
2 dl havredryck

1 dl turkisk yoghurt
1/2 banan
5 jordgubbar


På kvällen förbereder du följande
Blanda havregryn, russin, kokos, pumpskärnor, salt och kakao i en burk som du har ett lock till. Tillsätt havredryck och rör runt, ställ in i kylen över natten.

På morgonen
Blanda ner turkisk yoghurt. Skiva banan och jordgubbar och toppa gröten med det. Jag lyxade även till det med hasselnötskräm och granola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.