Matinspiration

Skåla in helgen med alkoholfri blåbärsmojito

Ni verkar gilla när jag tipsar om alkoholfria drinkar och ingen blir gladare än jag utav det. Dels är det kul när ni berättar för mig vad ni vill läsa/ha tips om och sen är det kul att fler och fler vill välja alkoholfritt. Den här drinken innehåller blåbär som inte bara ger en fin färg utan ger din kropp massor med härliga antioxidanter. Jag mosade mina blåbär och det blev supergott, dock fastnade de i sugröret så vill du slippa det skulle jag rekommendera att mixa dem.

2 glas

DETTA BEHVÖER DU
2 dl blåbär
4 dadlar mixat med 2 msk vatten (ger drinken sötma)
1/2 pressad lime
1 tsk riven färsk ingefära
20 blad färsk mynta (mortla dem gärna innan du blandar dem med det andra)
sodavatten
krossad is


Mosa blåbären och blanda med dadelsmeten, lime, myntablad och ingefära. Se till så allt blandas ordentligt. Häll upp lika mycket i två glas.

Häll på sodavatten till hälften av glaset, blanda runt och smaka av. Ev. kan det behöva tillsättas med lime.

Fyll upp med krossad is, dekorera med 1/4 urpressad limeklyfta,färska blåbär och mynta (ja, jag har citronmeliss på bilden p.ga. att myntan tog slut).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.