Matinspiration

Shot på rödbeta och ingefära

Har du klarat dig från influensan? Peppar, peppar har jag lyckats hålla mig undan och glad är jag över det. Jag brukar oftast ha en flaska utav Emmas hälsoshot i min kyl. Självklar är jag medveten kring att det finns andra faktorer som kan göra att en blir förkyld eller drabbas av influensan. Men jag vill tro att en shot om dagen är bra för kroppen.

Ingefära sägs vara bra mot immunförsvaret och jag tycker det är gott att ta en liten shot på morgonen. Ingefära innehåller massa antioxidanter, din mage mår bra utav ingefära och hjärtat tycker om ingefära. Sist jag gjorde en flaska så testade jag dock en ny variant men rödbetsjuice i också. Främst för att jag hade en påse rödbetor i kylen som höll på att bli dåliga och jag gjorde juice utav dem. Men ren rödbetjuice klarar jag inte av att dricka längre (drack innan Vasaloppet och får kväljningar bara jag tänker på det). Rödbeta förbättrar nämligen kroppens uthållighet men är även den toppen för hjärnan, hjärtat och magen. Varsågod, här får du receptet!

Ca 1 liter

DETTA BEHÖVER DU

4 dl rödbetsjuice (jag gjorde egen och den innehöll även en apelsin, men det finns färdig att köpa. Läs innehållsförteckningen noga så det inte är en massa tillsatser i den bara)

150 gram riven ingefära
6 dl vatten
2 citroner
3 msk honung


Värm upp rödbetsjuice, vatten och ingefära till ca 60 grader. Ta bort från plattan och låt stå och dra i 30 minuter. 

Tillsätt pressad citron och sila bort ingefäran. Rör ner honungen och låt svalna innan du häller upp på flaska. Förvara i kylskåp, håller i ca 2 veckor. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.