Så fort det börjar bli lite varmare ute så blir jag automatiskt sugen på kalla frukostar och fräscha maträtter. Soppor, grytor och gratänger känns plötsligt lite för mäktigt och jag vill ha grönsaker, fräscha sallader och grillad kyckling eller fisk. En stående favorit hos mig och min sambo är en sallad med räkor och mango i. Den är krispig, syrlig och supergod. Jag längtar tills jag kan börja plantera färska örter på altanen så det bara är till att gå ut och skörda innan maten. Drömmen vore ett trädgårdsland eller växthus men det får bli ett annat år.
2 portioner
DETTA BEHÖVER DU
TILL SALLADEN
200 gram räkor
4 stora blad sallad från trädgårdslandet (eller affären om du inte har något land)
10 ekologiska körsbärstomater
10 sockerärtor
2 dl färsk eller fryst mango
2 salladslökar
4 kokta ekologiska ägg
Gräslök
1 ekologisk citron
DRESSING
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijongsenap
havssalt och svartpeppar