Matinspiration

Sallad med räkor och mango

Så fort det börjar bli lite varmare ute så blir jag automatiskt sugen på kalla frukostar och fräscha maträtter. Soppor, grytor och gratänger känns plötsligt lite för mäktigt och jag vill ha grönsaker, fräscha sallader och grillad kyckling eller fisk. En stående favorit hos mig och min sambo är en sallad med räkor och mango i. Den är krispig, syrlig och supergod. Jag längtar tills jag kan börja plantera färska örter på altanen så det bara är till att gå ut och skörda innan maten. Drömmen vore ett trädgårdsland eller växthus men det får bli ett annat år. 

2 portioner

DETTA BEHÖVER DU

TILL SALLADEN
200 gram räkor 
4 stora blad sallad från trädgårdslandet (eller affären om du inte har något land)
10 ekologiska körsbärstomater
10 sockerärtor
2 dl färsk eller fryst mango
2 salladslökar
4 kokta ekologiska ägg
Gräslök
1 ekologisk citron

DRESSING
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijongsenap
havssalt och svartpeppar


Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
 
Skala räkorna, dela tomaterna och sockerärtorna, hacka salladslöken, tärna mangon, skiva upp äggen och klyfta citronerna. Lägg upp ingredienserna på två tallrikar, klipp över gräslöken och ringla dressingen över salladen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.