Sallad i burk, visst låter det häftigt? Gott var det i alla fall. Att bygga salladen som ett torn och få med lite av allt i samma tugga. När allt i burken smakar bra tillsammans och det är en perfekt kombination av sött, salt och surt. Olika konsistenser så som mjukt och krispigt. Ja, den här salladen har blivit en favorit hos mig. Det är typ det enda jag vill äta nu för tiden i den här värmen. Och nu när det är förbjudet att grilla (typ det enda vi gör på sommaren) så har jag fått komma på andra rätter att äta helt enkelt.
1 portion
DETTA BEHÖVER DU
1 finriven morot
1 grovt riven okokt rödbeta
1 tärnad avokado
Hummus
Machesallad
Grovt hackad vitkål
Några skivor delat grönt äpple
1/2 dl tärnad lagrad ost
saften av 1/2 citron
Bygg upp salladen i en burk i olika lager. Häll citronsaft över avokadon och äpplet för att de ska behålla färgen bra.
Hummus gör du enkelt själv. Mixa 1 förpackning kokta kikärtor tillsammans med 1 vitlöksklyfta, salt, peppar, rapsolja och citronsaft. Vill du ha hummusen extra len? Tryck ur kikärtorna ur sitt skal (tar lite längre tid så skippa detta om du har ont om tid).