Aktuellt

Raw jordnötskaka

För någon vecka sedan gjorde jag en smarrig jordnötskaka. Fråga mig inte varför för jag tycker egentligen inte om jordnötter men den här var riktigt god. Receptet hittade jag på ica.se och har väl egentligen inte ändrat så mycket. 

I vilket fall så publicerar jag det här så det finns sparat på min blogg. 

Du behöver 

Botten
100 g valnötter 
12 dadlar 
1/2 dl havregryn 
1/2 dl kakao 
ev 1 msk vatten 
kakao till garnering

Fyllning
1 dl jordnötssmör 
1 dl havregryn 
1 msk honung 
3/4 dl vatten 
1 krm flingsalt 

Chokladglasyr
1/2 dl kokosolja 
1 1/2 msk honung 
1/2 dl kakao 
1 krm flingsalt

Mixa valnötter, dadlar, havregryn, kakao och ev vatten till en smidig smet. 

Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 10 x 35 cm. 

Fyllning: Mixa jordnötssmör, havregryn, agavesirap, vatten och flingsalt till en krämig röra. Bred den över bottnen.

Chokladglasyr: Smält kokosoljan i en liten kastrull. Låt svalna. Blanda med honung, kakao och flingsalt. Rör till en slät glasyr.

Häll chokladglasyren över kakan. Ställ i kylen och låt stelna. Garnera med pudrad kakao.

Koka en kopp kaffe och unna dig en stunds paus från det du håller på med. Kram ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.