För någon vecka sedan gjorde jag en smarrig jordnötskaka. Fråga mig inte varför för jag tycker egentligen inte om jordnötter men den här var riktigt god. Receptet hittade jag på ica.se och har väl egentligen inte ändrat så mycket.
I vilket fall så publicerar jag det här så det finns sparat på min blogg.
Du behöver
Botten
100 g valnötter
12 dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl kakao
ev 1 msk vatten
kakao till garnering
Fyllning
1 dl jordnötssmör
1 dl havregryn
1 msk honung
3/4 dl vatten
1 krm flingsalt
Chokladglasyr
1/2 dl kokosolja
1 1/2 msk honung
1/2 dl kakao
1 krm flingsalt
Mixa valnötter, dadlar, havregryn, kakao och ev vatten till en smidig smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 10 x 35 cm.
Fyllning: Mixa jordnötssmör, havregryn, agavesirap, vatten och flingsalt till en krämig röra. Bred den över bottnen.
Chokladglasyr: Smält kokosoljan i en liten kastrull. Låt svalna. Blanda med honung, kakao och flingsalt. Rör till en slät glasyr.
Häll chokladglasyren över kakan. Ställ i kylen och låt stelna. Garnera med pudrad kakao.
Koka en kopp kaffe och unna dig en stunds paus från det du håller på med. Kram ♥