Matinspiration

Rabarberkräm med kokosdryck

Under tiden på BB så åt vi kräm efter varje måltid. Världens sockerbomb men det var så gott och väckte barndomsminnen hos mig. Mamma och mormor har många gånger kokat kräm och serverat med ovispad grädde. Äpple, rabarber eller jordgubbskräm. Har ni testat? Det är såå gott. Jag fick ett gäng rabarber av pappa för någon vecka sedan och blev sugen på att göra en kräm med mindre socker i. Det blev ju inte riktigt lika gott(sött) som mamma eller mormors kräm så det kan inte ersätta vanlig kräm. Men som frukost eller mellis är den här perfekt. Eller om du vill minska ditt sockerintag helt enkelt.

4-6 portioner
DETTA BEHÖVER DU

6 dl vatten
3 dadlar
500 gram tunt skivad rabarber
1/2 tsk stött kardemumma
3/4 dl chiafrö
Ev. honung

Kokosdryck (osötad) till servering
Ekologiska russin


Mixa dadlar och 1 msk vatten. Koka sedan upp dadelpurén med vattnet och kardemumman. Tillsätt rabarber och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av, upplever du den sur så tillsätt lite honung eller annan sötning. Blanda i chiafrö och rör runt några gånger under 30 minuter. Låt gärna krämen stå över natten eller i alla fall i några timmar. Förvara i kylskåp och servera i små skålar tillsammans med kokosdryck och några ekorussin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.