Träningsinspiration

Ont om tid? Träna hemma!

Igår när jag kom hem från jobbet så fick jag med mig Daniel på ett kortare träningspass. Vi behövde inte gå så långt för jag hade förberett allt hemma. Jag var på gymmet redan klockan 6 igår morse för att träna en kund och orkade inte åka tillbaka dit igen på kvällen efter jobbet. Därför passade det perfekt att träna hemma. 

Du kanske följer ett träningsprogram som kräver att du är på gymmet och det är ett bra sätt att träna på tycker jag. Men ibland kommer livet ifatt och tiden eller orken räcker inte till. Då är ett träningspass hemma bättre än inget alls, även om det kanske inte är efter ditt program så är det i vilket fall bra för ditt mående.

Jag har inga bilder på övningarna vi gjorde igår (då hade träningspasset inte blivit så intensivt längre;) men jag kan ju tipsa om ett annat pass som jag lagt upp tidigare. Det enda redskap du behöver är en kortlek och det tror jag de flesta har hemma, annars finns det säkert något app att ladda ner. 

På filmen visar jag övningarna och nedanför får ni en beskrivning av passet. 

 

 

♠ = Burpees: se film för att förstå övningen

♣ = Cykla (en magövning): Ligg på rygg och arbeta med motsatt arm och ben mot varandra. En repetition innebär höger arm –> vänster knä + vänster arm –> höger knä. Se till att jobba med magen så du inte drar för mycket i nacken med händerna. Ju rakare ben i bottenläget (ej nudda marken) desto tyngre blir övningen.

♥ = Knäböjsupphopp: Som en knäböj fast du gör ett upphopp påväg upp. Se till att tår och knän är i samma riktning. Hoppa så högt du bara kan och landa mjukt i en knäböj.

= Utgående plankan: Sitt på huk och gå ut med händerna till plankan-position. Se till att hand och axel är i samma linje. Stå i plankan i 2 sekunder innan du går tillbaka. Spänn magen hela tiden och tänk att det är den som ska hjälpa dig gå ut och in. Hitta en neutral hållning i ryggen, alltså inte för mycket eller lite svank.

Bättre start eller avslut på onsdagen kan man väl knappast få? Känslan i kroppen efter ett träningspass är bland de bästa känslorna en kan känna tycker jag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.