Matinspiration

Nybakade scones till helgfrukosten

God morgon! 

Helgen betyder oftast lite mer tid på morgonen än vad vardagen gör (om man inte jobbar helger vill säga). Jag tycker det är mysig att duka upp en god frukost när det vankas helg och Daniel tackar inte nej till det. Han brukar alltid komma upp när dessa scones börjar bli klara och säga ”Åhh, det luktar sconesfrukost”. De är faktiskt riktigt goda och framförallt går det snabbt att göra dem. Så vad passar inte bättre än att köpa hem ingredienser till dessa och göra en brakfrukost nu när många av oss har långledigt?

6 scones

DETTA BEHÖVER DU
4 dl havregryn 
2 dl filmjölk
2 dl keso
1 tsk salt
1/2 dl russin
30 gram smör


Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla ingredienser till en krämig smet. Ibland kan det behövas lite mer havregryn och ibland lite mer filmjölk (kan bero på att jag sällan följer receptet utan höftar med ingredienserna). 

Forma till sex lika stora bollar och tryck ut på en plåt. 

Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Servera med smör, ost och marmelad eller något annat som du tycker är gott att ha på. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *