Aktuellt

Minska matsvinnet

Är det någon mer än jag som hatar att slänga mat? Jag försöker verkligen handla såpass smart att jag slänger så lite mat som möjligt. Ibland blir det dock grönsaker och frukter som hinner bli lite tråkiga. Men bara för en kiwi är lite mjuk, apelsinen lite skrynklig eller grönkålen lite gul så behöver det inte betyda att det ska slängas för det. MIXA DET! Det är mitt bästa tips. Gör smoothies/juice av tråkig frukt. Smaken är det oftast inget fel på om utsidan är lite tråkig. Jag brukar göra en laddning smoothie och hälla upp i små flaskor och ställa tillbaka i kylen. Perfekt för att jag slipper slänga maten och perfekt att ha ett färdigt mellanmål i kylen när man behöver det. Dessutom blir det betydligt billigare att göra egen smoothie och hälla på flaska än att köpa en färdig i butiken/på caféet. 

En råsaft på clementiner som sett sina bästa dagar, en bit färsk ingefära som börjat mjukna, en citron som blivit lite skrynklig och ett äpple! 

Ett gäng bananer som höll på att bli för övermogna. Några skivades och frös in (ifall jag skulle bli sugen på den här glassen till exempel) och några blev basen i den här smoothien. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.