Aktuellt

Vad ger oss rätten att vara elaka mot oss själva?

SLUTA VARA ELAK MOT DIG SJÄLV!
 
 
Det gör ont i mitt hjärta när jag möter så många vackra kvinnor, ja det är främst kvinnor, som är så taskiga mot sig själva. Det är första sommaren jag jobbar i en butik som säljer bikinis och det är som att alla (nästan alla) som ska prova en bikini måste kommentera något elakt om sin kropp. Det är för små eller stora bröst, för stor eller liten rumpa, en mage som hänger lite och så vidare..
 
Många strävar efter någon slags perfektion som inte existerar. De bilder vi ständigt möts av i media är retuscherade i photoshop och jag vet att de allra flesta vet om det. Ändå är de dessa bilder som blir våra målbilder och som många tyvärr strävar efter. Tråkigt nog handlar mycket kring hur våra kroppar ser ut om gener. Alltså kanske det i stort sett är omöjligt att du får magrutor men ändå är magrutor det enda du drömmer om. Tänk på mycket tid du lägger ner på något som är extremt svårt att uppnå?!
 
 
Våra dagar på jorden är begränsade. Ägna en stund åt att fundera kring VARFÖR det är så viktigt för dig att uppnå den perfektion som du drömmer om. Fundera även kring om det är värt det. Om det är värt att gå på diet större delen av året för att du ska komma så nära dina magrutor som möjligt.  Fundera även kring om det faktiskt är så att magrutor kommer bidra med att du trivs i din kropp. Kanske är det så att du hittar något annat ”fel” som du måste ta itu med innan du blir helt nöjd. Troligtvis är det så. Du kommer inte bli nöjd oavsett om du har magrutor eller en fyllig rumpa. Det första steget är att acceptera sig själv. Att älska sig själv kan vara svårt men en god bit på vägen är att acceptera sig själv och börja trivas i sin kropp. 
 
DU duger, JAG duger, ALLA duger och vi gör det året om. Jag vet att de flesta aldrig skulle säga elaka kommentarer till sin kompis så varför vara så taskig mot sig själv? Ett steg till att acceptera sig själv är att inse att alla är olika och unika. DU är unik och din kropp är unik. Var stolt över den DU är och det din kropp klarar av att göra. 
 
Den härligaste tiden på året är nu. Det finns inte tid för några kroppsnojor. Det är nu vi ska bada, sola och ha det allmänt gött. Så vifta bort elaka tankar om dig själv, packa badväskan och stick iväg till stranden. Och du, kom ihåg att DU är unik på stranden, är inte det häftigt då eller? Kram ♥
 
I många år fokuserade jag på att få en platt mage och även när denna bilden togs ansåg jag inte den platt nog (nu i efterhand ser jag ju att den var det men då var jag inte nöjd). Först några år senare började mitt fokus flytta från utseende till mående. Jag är så mycket lyckligare idag och har en betydligt bättre relation med mig själv och min kropp. Det är den bästa känslan! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.