Matinspiration

Krämig potatissallad med sockerärtor

Potatissallad och grillat, blir det mer sommar än så? Jag tror knappast det. Det går att vara smidig och köpa en färdig i butiken men då får du en mängd tillsatser på köpet och dessutom är det ganska dyrt. Att göra egen tar ju lite längre tid än att bara plocka från hyllan och betala i kassan men det är 1000 gånger godare enligt mig. Den här varianten är så krämig och smakrik att det vattnas i munnen nu när jag skriver. Jag brukar alltid förbereda tillbehören och Daniel står vid grillen (klassiskt, eller hur?). Jag är inte på långa vägar lika bra på att grilla som han och dessutom står jag gärna i köket så det passar bra. 

2 portioner

DETTA BEHÖVER DU
400 gram delikatesspotatis (eller färskpotatis när det finns svensk)
20 stycken sockerärtor
2 salladslökar
1 msk hackad gräslök
2 dl créme fraîche
2 msk dijongsenap
salt/peppar


Dela potatisen innan du kokar den. Jag skar fyra bitar av varje potatis, är säkert gott med skivad också men då får du nog göra det när den är kokt. 

Dela sockerärtorna på mitten och hacka salladslöken. Blanda créme fraîche och senap, smaka av med salt och peppar.

När potatisen svalnat något blandar du ihop alla ingredienser. Smaka om du behöver mer salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.