Matinspiration

Krämig hallonsmoothie

Finns det något bättre än att äta bär som du har plockat själv? Mormor och morfar har såå goda hallon som jag brukar plocka av när de är mogna. Tänk er, solvarma hallon direkt från landet. Det är lyxigt att få fylla frysen med hallon, blåbär, lingon, jordgubbar och björnbär som man har plockat själv. Tyvärr är förra årets skörd slut för länge sedan så jag har fått köpa bär det senaste. Jag försöker i den mån det går att köpa svenska bär. Jordgubbar och blåbär är inga problem att hitta svenska men hallon är desto svårare. Därför kokar jag alltid hallonen innan jag gör t.ex. smoothie utav det. Det går alldeles utmärkt att koka och frysa in igen. Ska de ändå mixas så gör det ju inget om det är söndriga. Scrolla ner för att ta del av ett gott recept på en krämig och len hallonsmoothie. 

 

2 glas

DETTA BEHÖVER DU
2 bananer
2 dl hallon
1 dl havregryn
1 avokado
1/2 dl pumpakärnor
1-2 dl valfri mjölk (jag brukar använda mig att växtbaserad då det blir krämigare)


Mixa alla ingredienser tills konsistensen blir krämig och len. Börja med att hälla i 1 dl vätska för att sedan kunna spä ut om det behövs. 

Jag måste tipsa om dessa sugrör i glas (OBS! ej sponsrat, utan jag är bara väldigt nöjd). Miljövänligt och i längden blir det ju billigare än att köpa engångssugrör. De är lätta att diska, goa att dricka ur och väldigt fina tycker jag. De finns bland annat att köpa  här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.