Matinspiration

Kaffemarinad till grillat

Hej!

Alltså grillat och sommar, är inte det världens bästa kombo? Jo, jag tror faktiskt det och vi grillar nästan varje måltid. Drömmen är ett utekök men det finns inte plats på vår altan idag så det får fortsätta vara en dröm tills vi bygger om. Som tur är så har vi ett kök inomhus så jag får förbereda maten inomhus. Brukar ni göra egen marinad? 9 av 10 gånger gör jag det. Dels är det godare och sen har jag full koll på vad som är i. En marinad som vi gör ofta här hemma och som är så sjukt god är en kaffe- och chilimarinad. Ursprungligen kommer receptet från ica.se men jag brukar skippa chilin då jag inte tycker om för stark mat. Sen använder jag färsk rosmarin istället för torkad som det står i receptet på ica.

Detta receptet är till ca 1,5 kg kött men du behöver ju inte använda all marinad om du bara ska marinera två kycklingfiléer. Det går bra att spara oanvänd marinad i en burk i kylen i några dagar.
DETTA BEHÖVER DU

1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk snabbkaffepulver
2 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk sambal oelek
3 kvistar färsk rosmarin
1 1/2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt


Blanda alla ingredienser och lägg köttet/svampen/vegetariskt protein i marinad i minst 1 timma.

Här har jag gjort kycklingspett som vi grillat, så gott och enkelt. Till åt vi den här goda broccolisalladen och en tomat & mozzarellasallad. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.