Matinspiration

Jordgubbs-chiapudding med kompott

Hej på er!

Jag har alltid en vision om att skriva dagligen här men jag hinner inte det. Det är synd, för jag tycker om att skriva men det finns annat som tar min tid. Och jag vill inte bara slänga ihop något halvdant inlägg med tråkiga bilder. Men min instagram är jag desto aktivare på – mellbergwellness heter jag där. 

Men nu när jag ändå har loggat in här så kan jag ju passa på att bjussa på ett smarrigt recept på chiapudding. Det är lyx att vakna och bara ta ut en sån här skål ur kylen på morgonen. Jag älskar när det går att underlätta saker och ting. Och det är inte alltid jag orkar stå och fixa i ordning någon frukost och då är detta perfekt.

Detta behöver du
250 gram frysta svenska jordgubbar
1 msk honung
1/2 dl kokos
2 msk vatten
2 msk chiafrön
2 dl turkisk yoghurt

Koka upp jordgubbarna, honungen och vattnet så att jordgubbarna kokar sönder och går att mosa. Mosa så det blir så lite bitar som möjligt kvar. Blanda hälften av kompotten tillsammans med den turkiska yoghurten, kokosen och chiafrön och häll upp i två burkar/skålar/glas. Låt stå kallt i minst 30 minuter (jag gör den kvällen innan). På morgonen toppar du med resten av jordgubbskompotten. För extra crunch så kan du strö över lite granola eller nötter och toppa med några färska bär (när det är säsong). Ät även ett eller två ägg till så håller du dig mätt några timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.