Hälsa, Matinspiration

Vi måste fira chokladbollen

Okej, detta går egentligen helt emot vad jag egentligen står för då jag inte är speciellt förtjust i alla dessa dagar som pushar för att vi ska äta våfflor, kanelbullar, kladdkaka osv.  Men jag får väl erkänna att jag föll för frestelsen idag när jag scrollade igenom mitt facebookflöde och det kryllade av chokladbollar. 11 maj är tydligen chokladbollens dag och måste man fira enligt Facebook. Ja, vi kör!  

Sofia är en vän till mig som fyller sin blogg med otroligt goda recept och andra tänkvärda inlägg som rör hälsa. Hon har tre goda recept på chokladbollar idag och jag hade turen att ha ingredienser till Favorit Chokladbollarna. Klicka in på hennes blogg för att ta del av de andra två recepten. 

Här kommer receptet på de chokladbollarna jag valde att göra, jag dubblade satsen så att jag kan göra succé på jobbet idag.

 Favorit chokladbollarna:
  • 100g dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2-3msk kallt kaffe
  • 1-2 msk kakao
  • 1/2 dl havregryn
  • Valfri topping
Börja med att kärna ut cirka dadlarna (om du inte köper kärnfria). Lägg dem i en bunke. Ta sedan kokosolja, havregryn, kakao och kaffe och mixa det med stavmixer tillsammans med dadlarna. Forma små bollar och rulla dem sedan i valfri topping. Jag använde mig självklart av kokos, men det går lika bra att ta krossade nötter eller något annat som man tycker passar bra. Ett råd är att låta smeten stå i kylen i cirka 10 minuter innan du rullar dem, då är det mycket lättare att forma (detta gjorde inte jag=väldigt kladdigt)
 
 
Smaklig fika! Och är du hellre sugen på en klassik chokladboll så ät de för sjutton, det kommer inte skada dig  ♥
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.