Matinspiration

Havregrynsgröt med chokladsmak

God morgon!

Det ser ut att bli ännu en härlig dag, underbart! Dessutom har jag en oplanerad helg framför mig vilket ska bli riktigt skönt. Visserligen ska vi greja lite i trädgården här hemma, är så sugen på att få fram utemöblerna nu så det är prio ett att fixa i ordning dem. Egentligen hade jag velat köpa nya då jag inte tycker om våra stolar men dessa de gamla får nog hänga med en säsong till i alla fall. Vad har du för planer till helgen?

Längtar efter att kunna duka upp kvällsmaten ute på uteplatsen och njuta av solnedgången. 

Till frukost idag åt jag en bortglömd favorit med extra twist. Havregrynsgröt är väl säkert en standardfrukost hos många men jag tycker inte jag står mig på enbart havregryn. Därför brukar jag blanda i div. fröer och nötter för att få i mer näring och energi i gröten.

1 portion
DETTA BEHÖVER DU

1 dl havregryn
2 dl havredryck (osötad)
1 msk kakao
1 krm salt
1/4 dl kokosflingor
1/4 dl pumpakärnor
1 tsk honung
5 hackade sötmandlar


Blanda havregryn, kakao och salt innan du tillsätter havredrycken. Kör i mikron på full effekt i ca 2 minuter.

Blanda i kokos, pumpakärnor, honung och sötmandlar när gröten är klar i mikron. Servera med skivad banan, jordgubbar (eller äpple) och en skvätt havredryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.