Matinspiration

Hasselbacksrödbetor och potatis med smulad feta

Här mina vänner har ni något riktigt gott och är bra mat om du vill äta i säsong. Rödbetor är ju så gott och det finns mycket olika rätter att göra med den färgstarka rotfrukten. Här har jag även potatis, mest för att jag inte hade tillräckligt med rödbetor.

4 portioner

DETTA BEHÖVER DU

8 rödbetor
8 potatisar
Flingsalt
Rapsolja
1 paket fetaost
Fyra kvistar färsk rosmarin


Sätt ugnen på 200 grader.

Skala rödbetorna och skölj potatisen. Lägg dem i en träslev och skär i 3 mm skivor men så de håller ihop i botten.

Lägg på en plåt, ringla över olja och önskad mängd salt.

Låt vara i ugnen i ca 1 timma (tills de blivit krispiga och mjuka).

Lägg upp på ett fat och smula fetaost över samt klipp lite färsk rosmarin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.