Aktuellt

Grönsaksgratäng med gnocchi, pesto och mozzarella.

God morgon!

Gårdagens middag kommer nog att bli en snabbmatsfavorit här hemma. Tog ca 15 minuter att förbereda och sen sköter den sig självt i ugnen. Jag hann faktiskt med en cirkel i hemmagymmet innan det var dags för käk. Receptet kommer ursprungligen från ica.se men min telefon dog så jag gjorde på mitt vis istället.

DETTA BEHÖVER DU

1 finhackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 hel tärnad zucchini
1 röd paprika delad i bitar
1/2 klyftad rödlök
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning (utan palmolja)
200 gram färska skivade champinjoner
1 förpackning gnocchi (400g)
2 bitar mozzarella á 125 g
4 msk pesto
salt/peppar


Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn gullök och vitlök i lite smör. Häll i zuccini, paprika, rödlök, tomatkross och buljongtärning. Låt koka i ca 10 minuter.

Lägg gnocchi och svamp i en ugnsfast form. Salta och peppra.

Blanda ner grönsaksröran i formen. Bryt mozzarella och tryck ner den i formen. Ringla pesto över.

Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.