Aktuellt

Grön ärtsoppa med selleri

Jag vill hylla vardagsräddare. Alltså mat som knappt tar någon tid att laga med som smakar så gott. Soppor och plåtmat är mina vardagsräddare. Sen här gröna ärtsoppan blev så smakrik och känns riktigt fräsch att äta. Servera tillsammans med nybakat (köpt) bröd och någon god ost. 

DETTA BEHÖVER DU (4 portioner)
450 gram gröna frysta ärtor (svenska)
2 selleristjälkar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bakpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
1-1,5 dl havregrädde
svartpeppar

GÖR SÅHÄR
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Smula över buljongtärningen och låt fräsa i ca 1 minut. Tillsätt skivad selleri och tärnad potatis tillsammans med vattnet. Koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt ärtor och havregrädde och låt soppan koka upp igen. Mixa den slät och smaka av med svartpeppar och salt. Eventuellt kan du behöva spä med lite mer grädde eller vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.