Grillad portabello

Grillad svamp istället för hambugrare låter kanske inte så kul i allas öron. Men detta är riktigt gott. Min sambo som älskar hamburgare tycker detta är supergott. Välj själv om du vill äta dem i bröd med dina favorittillbehör eller servera ugnsrostad potatis till. Jag har sötpotatischips och chilimajonäs till mina.

2-4 personer (beror på vad ni har till)

DETTA BEHÖVER DU

4 stycken portabellosvampar
2 vitlöksklyftor
2 msk soja
2 msk oregano
1/2 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
4 skivor ost 

Timjan och solrosfrön till garnering


  1. Blanda olja, vinäger, oregano och soja i en bunke.
  2. Pressa i vitlöken och häll över svamparna och låt marineras i minst 30 minuter (Jag marinerade mina i 2 timmar).
  3. Grilla med översidan nedåt i ca 5 minuter, lägg sedan på osten och grilla ytterligare 5 minuter.
  4. Garnera med timjan och solrosfrön.