Ca 15 portioner
DETTA BEHÖVER DU
6-8 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade caschewnötter
1/2 dl chiafrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl kokos
3 msk kakao
1 bananer
3 msk honung
1/2 dl kokosolja
3 dl dinkelpuffar
1 dl russin
-
Blanda alla torra ingredienser för sig (inte dinkelpuffar och russin) och blöta för sig för att sedan knåda ihop allt med fingrarna.
-
Lägg ut på en plåt och grädda i 20-30 minuter i 175 grader. Viktigt att det inte är för stora klumpar för de kommer aldrig att rostas i ugnen.
-
Rör om då och då under tiden plåten är i ugnen.
-
Ta ut plåten när granolan blivit helt torr. Rör ner dinkelpuffar och russin och häll upp granolan i en burk.
[…] frukost helt i min smak: den här granolan med turkisk yoghurt & honung, bananpannkakor och ett fat med frukt… och självklar en […]