Hälsa, Matinspiration

Gör det enkelt att leva hälsosamt

Enkelhet är ett viktigt ledord för mig. Maten jag äter ska vara näringsrik, god och enkel. Det ska inte vara krångligt att leva på ett hälsosamt vis. I mitt yrke ser jag däremot motsatsen. Många av mina kunder och även andra människor jag stöter på krånglar till det så otroligt mycket. Och blir det krångligt så är det som att hela tiden jobba i motvind. Vad leder det till då? Att bilden kring att bryta ett dåligt mönster och ersätta det med hälsosammare vanor spricker. Alla förväntningar och förhoppningar krossas och känslan av misslyckande sprider sig i kroppen.

Är du en morgontrött människa kanske du inte ska pina dig iväg till gymmet tidigt på morgonen i början. Träna på tider där du är som piggast. Är din vision att äta bättre mat? Nummer ett, fundera på vad som är bättre för dig. Har du aldrig ätit grönsaker är det kanske det du ska lägga till i din kost till att börja med. Gör inte alla förändringar samtidigt. Strunta i att ta bort en massa livsmedel och fokusera istället på att lägga till bra val. Så återigen, gör det så enkelt som möjligt för då är chansen att du lyckas mycket större.

Tips på enkla frukostar som kan ersätta mackan på morgonen. Samtliga går att förbereda dagen innan vilket förenklar morgonen för dig. 

Kall chokladgröt (2 portioner)
1 dl havregryn (eller steel cut oats)
2 1/2 dl osötad havredryck
1 mosad banan
1 msk chiafrön
1/4 dl ekologiska russin
2 msk kakao

Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kylen över natten. Passa även på att koka ägg som du kan komplettera frukosten med dagen efter. På morgonen toppar du gröten med din favorittopping. Jag föredrar apelsin, banan, nötter eller på sommaren färska bär. Ibland kan det behövas en skvätt havredryck på ifall den blivit lite väl torr. 

Testa även

Chiapudding med jordgubbskompott

Chokladpudding med banan

Chiapudding med äppelkompott (OBS! äppelkompotten är beroendeframkallande ♥)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.