Hälsa

Gå inte ut för hårt

God morgon!

Idag är det måndagarnas måndag. Jag tror (utan någon som helst källa) att detta kan vara den måndagen på året som allra flest har planerat att göra en nystart. Därför vill jag påminna er idag om att vara hälsosam inte behöver innebära att förbjuda eller straffa sig själv, inte heller att göra en lista på mat som du absolut inte får äta och träna slaviskt efter ett program. 

För dig som vill minska ner på sockerintaget men känner att du vill äta något till fikat? Testa dessa chokladbollar 

Det kan faktiskt vara rätt så härligt att leva ett hälsosamt liv (vad det nu innebär). Där träningen är en naturlig del av vardagen och inte förknippas med något du måste göra. Och maten som ligger på tallriken är sådan mat som är bra för kroppen. Där du lägger till bra näringsämnen snarare än tar bort. När du får känslan av att kroppen mår bra av den maten du stoppar i den och du kan välja att äta en dessert vid något tillfälle utan att få ångest utav det. 

Var sådär lagom med dina förändringar. Gå inte ut och kör 6 pass den här veckan. Det kanske faktiskt räcker med ett träningspass och att du lägger till grönsaker till dina måltider? Känn efter hur din kropp mår efter att du gjort de förändringarna och gå vidare där ifrån. Lär dig lyssna inåt och gör sådant som får dig att må bra. Tycker du inte det verkar kul att springa så gör något annat. Du kommer garanterat tappa motivationen om du ska pina dig iväg på tre löppass i veckan. Det finns andra sorters träningsformer. 

Längdskidor var till en början en skräckblandad förtjusning för min del. Men jag lärde mig att tycka om det. För kom ihåg, allt kan inte vara roligt jämt och ibland kan man behöva ge det några gånger för att känna sig bekväm med det.

Läs även dessa inlägg

Skapa dig en egen mattrend 

Att tacka nej till alkohol

Börja älska din kropp

Vad ger oss rätten att vara elaka mot oss själva

Och det viktigaste av allt. Var snäll mot dig själv, skippa den förbaskade vågen och lär dig känna in hur din kropp faktiskt mår ♥

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.