Hälsa

Frukt- & grönt i juni

Vi är redan inne på 4 juni och den första sommarmånaden. Det bästa med sommaren är alla härliga grönsaker och frukter/bär man kan frossa i och jag har. Mat som förknippas med sommaren känns oftast väldigt lätt och fräsch, vilket jag tycker är väldigt gott. Det går att göra mängder av olika varianter på sallader och bara fantasin sätter gränser. På listan, som jag hittat på undervarttak, fanns pak choi med. Jag var tvungen att googla för jag visste inte vad det var, men det verkar vara en kålsort som man ofta hittar i asiatisk mat. Det blir min utmaning den här månaden, att tillaga pak choi. Vad blir din?

Grönt

annamellberg kryddväxter

Sallad
Oregano
Sparris
Spenat
Trädgårdssyra
Mangold
Pak choi
Tomat
Rädisor
Krasse och andra skott, som solros
Basilika
Citronmeliss
Dill
Dragon
Gräslök
Mynta
Persilja
Rosmarin
Salvia
Timjan
Färskpotatis
Lök, olika sorterannamellberg jordgubbar

Färs vitlök
Ramslök
Kålrabbi
Pepparrot

Frukt och bär

Rabarber
Jordgubbar
Smultron
Fläder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.