Matinspiration

Frukostfavorit just nu

God morgon!

Vad äter du helst till frukost? Jag är inne i en period där jag äter keso, turkisk yoghurt och müsli toppat med någon frukt eller bär. För att hålla mättnad fram till lunch så äter jag även två kokta eller stekta ägg till. 

Den här drömmiga frukostvyn känns långt borta just nu,

Igår gjorde jag en ny laddning med müsli. Varje gång jag tänker ”äh, jag köper den här gånger” slutar det med att jag står bland alla olika sorter och hittar ingen som uppfyller kriterierna. Den ska vara sockerfri, innehålla ingredienser som jag känner till och kan köpa i mataffären. Det blir allltid så att jag köper med mig div. nötter och frön, åker hem och gör egen. I längden blir det billigare, godare och bättre. Och anledningen till att jag tänkte köpa är oftast för jag inte hinner göra egen. Men ärligt talat, det tar max 5 minuter att förbereda och 15-20 minuter i ugnen. Det är inte så tidskrävande direkt.  

Müslin jag gjorde igår innehåller följande ingredienser (några mått har jag tyvärr inte så jag bara häller i en skål).

Havregryn
Linfrön
Chiafrön
Solroskärnor
Pumpafrön
Kakao
Kanel
Flingsalt
Smält kokosolja blandat med lite honung
Hackade valnötter 

Blanda samtliga ingredienser. Se till så att allt blir ”blött” av kokosoljan, då blir det en härlig crunchig smak på müslin. Rosta i 150 grader i ca 15-20 minuter (beror på ugn har jag märkt). Det ska inte bli bränd och det är väldigt lätt att missa den hårfina gränsen. När müslin är färdigrostad blandar jag i dinkelpuffar och russin. 

Testa kombon turkisk yoghurt blandat med keso, den är svårslagen! 

Har du någon favorit kombination till din müsli? 

1 reaktion på ”Frukostfavorit just nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.