Aktuellt

Choklad- och apelsinmüsli

Müsli, skivad frukt och turkisk yoghurt med ringlad honung och kanel på – det är grejer det. Ja har skrivit det förut men jag skriver det igen, det är så enkelt att göra egen müsli eller granola och du sparar mycket pengar på att göra det. Dessutom har du 100% koll på vad den innehåller och för min del är det värt mycket. Jag vill veta vad jag stoppar i min kropp och varje gång jag handlar upptäcker jag något nytt som innehåller konstgjorda ingredienser fast det inte borde göra det.

Mitt bästa tips att att köpa råvaror och inte livsmedel. Alltså köpa sådant som du med en gång kan säga vad det är. T.ex. mandlar, valnötter, sötpotatis, ägg osv. Att köpa supergranola behöver inte betyda att den är superbra, men vi luras gärna av namnet och skippar vända på förpackningen. Jag har som regel att maten jag lägger i min korg ska vara mat som jag vet vad det är och som jag vet bara innehåller det som det förväntas innehålla. 

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg som innehåller recept på en enkel men god müsli. Vill du ha en annan smak på den så måste jag rekommendera att pressa i 1-2 ekoapelsiner i kokosolje-blandningen. Det i kombination med kakao gör müslin riktigt smarrig. Har du någon favorit när det kommer till smakkombination?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.