Matinspiration

Chocolate-chip-cookis med apelsinsmak

God morgon!

Igår publicerade Sofia Johansson, Fias Hälsa, ett recept på chocolate-chip-cookies som tilltalade mig. Klickar du på länken så kommer du till Fias recept och nedan bjuder jag på mitt (fick improvisera lite då jag naturligtvis inte hade alla ingredienser hemma). Nästa gång gör jag nog dubbel sats med en gång, för dessa lär ju ta slut rätt fort.

8 kakor
DETTA BEHÖVER DU

1/2 dl kokosolja
2 msk kokossocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl kokos
1 ägg
50 gram hackad mörk choklad med apelsinsmak (jag använde den här från Rawchokladfabriken)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och blanda ner kokossockret, låt svalna.

Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll i kokosolja och kokossocker när det svalnat. Perfekt nu när det är snö ute att ställa ner kastrullen i den, det hann svalna medan jag blandade ihop de andra ingredienserna.

Forma till små runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och lägg i en burk innan de tar slut.

Kom ihåg att även om denna kaka anses vara lite ”nyttigare” än en klassisk chocolate-chip-cookie så betyder inte det att du kan frossa. Det är i regel fler kalorier i en sån här kaka än i en annan. Välj dina tillfällen till när du vill äta en onyttig och när du hellre kör på det lite bättre alternativet. Men kom ihåg, njut när du väl äter den och lämna det dåliga samvetet utanför din fikastund. Kram ♥

Gårdagens fika med en kopp te, en kaka och en bra bok i solen. Fy tusan va härligt det är när solen värmer ens kropp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.