Matinspiration

Chiapudding med hallonsås

God morgon på er 

Idag är jag glad för att jag städade igår för det verkar bli underbart väder ute och då vill jag gärna vara i trädgården. Vi har inte många land men de få land som vi har är ju kul om de inte är fulla av ogräs. Den dagen vi ska bygga ett garage ska vi även göra i ordning baksidan av vår trädgård och då vill jag ha några grönsaksland och bärbuskar. Är inte det lyxigt att kunna plocka sina bär i trädgården? 

På tal om bär. Dagens frukost bestod av hallon. Inte bara men jag hittade en burk hallon i frysen och det resulterade i en god hallonsås att toppa chiapuddingen med. 

2 portioner

DETTA BEHÖVER DU

Chiapudding
2 msk chiafrön
2 dl nötmjölk eller havredryck
1 tsk kardemumma
1 tsk honung

Hallonsås
1,5 dl hallon
1 msk vatten 
1 tsk honung


Görs med fördel kvällen innan så är frukosten klar på morgonen.

Blanda ihop chiafrön, vätska, kardemumma och honung i en burk. Rör om då och då under första halvtimman för att undvika att det klumpar sig. Låt stå i minst en timma men gärna över natten. 

Koka hallonen tillsammans med vatten och honung i någon minut, häll upp i en skål eller burk. 

Lägg upp chiapuddingen i två skålar, häll hallonsåsen över och toppa med nötter eller något annat du gillar. Jag äter även 1-2 ägg för att hålla mig mätt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.