Aktuellt

Börja älska din kropp

Vad är det som gör att vi klandrar oss själva när vi ätit för mycket, missat ett träningspass eller misslyckades med en uppgift? Hur ska vi kunna älska eller acceptera en kropp som får hat så fort allt inte går exakt som vi har tänkt?

Var snäll mot din kropp, det är den du ska leva med i hela ditt liv och den måste du lära sig att acceptera och älska. Jag älskar min kropp, den är fantastisk trots att den ibland gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag är så glad över att jag kan skriva att jag älskar min kropp för det har verkligen inte varit någon självklarhet genom mina 25 år. Idag kan jag stå i spegeln och säga till mig själv att min kropp är fantastiskt. När jag var 14 år undvek jag att se mig själv i spegeln för jag tyckte jag var tjock. Det jag inte visste då var att jag var en lång flicka, inte en tjock. Jag kan bli irriterad över att jag lagt så mycket energi på att påpeka vad som behövde ändras och vad som var fel på mig. Så jäkla onödig. Jag var så taskig mot kroppen då så den förtjänar verkligen kärlek resten av livet.

Att älska sin kropp kan vara det svåraste som finns och det är väldigt lätt att ge sig själv nedlåtande och kränkande kommentarer. Att älska någon annans kropp är desto enklare och vi jämför oss gärna med andra och tycker andra är vackrare. Men inte skulle du gå fram till en människa och påstå att hen är tjock och ful. Varför är det då okej att säga så till sig själv?  Ibland kan tanken av att vinna över de elaka tankarna kännas omöjlig men du får inte sluta att försöka. 

VECKANS TIPS! Inled 2017 med att säga en snäll sak om dig själv varje dag. Ställ dig framför spegeln och säg något snällt. Titta dig själv i ögonen och säg att du är fin, vacker, fantastisk eller smart. Försök undvik taskiga kommentarer och reflektera över om du skulle säga det du tänker säga om dig själv till någon annan. Svarar du ja så är det troligtvis något snällt och då förtjänar du att höra det också ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.