Matinspiration

Alkoholfri jordgubb- & fläderdrink

Dricker du alkohol? Jag gör inte det, eller jag gör det väldigt sällan, och är så glad över att jag äntligen ”vågar” stå emot. Det är inte lika ”konstigt” att stå emot idag som det var för några år sedan vilket är skönt. Det blir provocerande att behöva ha en förklaring varje gång en tackar nej. Jag skulle aldrig kommentera någon annans val av vare sig dryck eller mat. Däremot vill jag inte kalla mig nykterist likväl som jag inte vill kalla mig vegetarian för jag äter mycket vegetariskt. Jag gillar inte att placeras i ett fack utan vill kunna göra vilka val jag vill. 

Om det nu är så att du inte heller tycker det är gott med alkohol eller vill testa ett alkoholfritt alternativ så har jag ett recept som du bara måste testa. En riktig sommardrink som antagligen kommer serveras både en och två gånger här hemma den här sommaren. 

2 glas

DETTA BEHÖVER DU

4 kvistar färsk mynta
3 dl jordgubbspuré (mixa färska eller tinade jordgubbar med lite honung)
1 dl tinad tärnad mango
1 lime
3 dl bubbelvatten
flädersaft (4 cl outspädd) eller isbitar med flädersaft
isbitar (om du inte har fläder-isbitar)


Blanda jordgubbspuré med mango, pressad lime och bubbelvatten (och ev. flädersaft).

Fördela myntan i två glas och häll upp drycken i glaset. Fyll upp med isbitar och dekorera med en färsk jordgubbe och mynta.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.