Matinspiration

2 salladsfavoriter till varma sommardagar

Är det bara jag som blir extra sugen på fräscha sallader under sommarhalvåret? Varm mat lockar inte mig (förutom grillat då) så en sallad till lunch brukar passa fint. Det bästa med att äta sallad är ju variationen. Du kan i stort sett ha i vad som helst som du tycker är gott. Jag brukar passa på att göra en utrensning av kylen när jag gör en sallad och tar i sådant som börjar sjunga på sista versen. Vill du ha inspiration till vad du kan ha i din sallad bjuder jag på två varianter här. Den första var det faktiskt Sofia som tipsade om för några dagar sedan och jag hade det mesta färdigt i kylen.


DETTA BEHÖVER DU

Quinoa
Turkisk yoghurt
Babyspenat
Vattenmelon
Halloumi
Tomater
Salladslök
Avokado
Sötmandel (som jag rostade)
Örtsalt


Koka quinoan och blanda sedan samman med turkisk yoghurt och örtsalt. Stek halloumiosten och lägg upp på tallrik tillsammans med övriga ingredienser.

DETTA BEHÖVER DU

1 portion utav den här potatissalladen
1 broccolistam
Selleri
Babyspenat
Avokado
Halloumi
Melon
Sallad
Solroskärnor


Lägg upp allt på en tallrik och toppa med stekt halloumiost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.